İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden olan Moda şehrin içinde fazla yorulmadan bir kaçışa imkan vermesi açısından önerdiğimiz bir rota.
Moda turuna Çay Tarlasında yapacağımız kahvaltıyla başlayalım. Çay tarlasında Oğuz abinin yaptığı muhteşem mıhlamayla enerji alıp yola koyulalım.

Yolculuğumuza baslarken moda caddesinde bulunan nev-i şahsına munhasır Yeni Moda Eczanesi'ne uğramadan
geçmeyin derim. Ecz. Melih Ziya Sezer'in babasının
kurduğu Yeni Moda Eczanesi 1937 yılında kurulmuş ve o günden bu güne adeta bir
eczacılık müzesini andıran laboratuvarıyla modalılara hizmet vermekte. Şanslıysanız Melih bey'i eczanede yakalar ve Moda'nın dünü bugünü üzerine güzel bir sohbet yakalama imkanı bulursunuz. Foto Selçuk Özdil
Moda Caddesi boyunca ilerledikçe 1950'li yıllarda yapılmış apartmanların arasında geniş güzel bir cadde ile karşılaşırsınız. Caddenin iki tarafında sıralanmış kafe ve pastanelerde viyana kafelerini aratmayan kalitede kahveler bulabilir, Pasifik pastanesinin brownisiyle tatlıya doyabilirsiniz.
Moda Caddesi'nin Moda burnuyla buluştuğu köşede yer alan dondurmacı Ali usta'nın dondurmaları İstanbul'da nam yapmış. Biz tadinda fevkalade birsey goremesek te destansı söylencelere konu olan bu dondurmayi deneyerek kendiniz karar verebilirsiniz.
Rotamızın bundan sonraki bölümünde Moda burnuna doğru bir giriş yapalım. Burada karşımıza çıkacak muhteşem manzaralı Moda Aile Çay Bahçesi bizlere düşük kalitede hizmeti yüksek meblağlarda sunmayı ilke edinmiş bir ticarethanedir. Manzaraya aldanmayın derim ileride daha güzel yerler bizleri bekler.
Moda burnundan Moda Deniz Klubüne doğru ilerlerken Moda'nın en elit apartmanlarını görebilirsiniz. Bu apartmanlar 50-60 yıllarının en güzide örneklerini içerir. Deniz Kulübünün yanındaki merdivenleri kullanarak Tarihi Moda iskelesine inip iskelede, denizle iç içe çay içebilirsiniz. Şansınız varsa Kalamış marinadan kalkan yelkenlileri seyredebilir çayınızi Adaların muhteşem manzarası eşliğinde içebilirsiniz.
Rotamız Moda parkında bir yürüyüşle devam ediyor. Moda parkındaki yürüyüşünüzde adalar ve kalamış manzarası size eşlik edecektir. Gece başka güzel gündüz bir başka güzel olan parkta kentin gürültüsünden kaçma şansınız olacağını umuyoruz. Arada geçen anlamsız polis arabalarını saymazsak trafiğe kapalı bu alanda bisikletliler ve spor yapanlara rastlayacaksınız.
Ardından parktan bir süreliğine ayrılıp Moda'nın en güzel sokaklarından biri olan Şifa sokağa girip, su an kullanılmayan Moda Kız Kolejinin muhteşem binasını görebilirsiniz. Moda parkının merdivenlerine açılan bir çıkmaz sokak olan bu güzel sokakta kendinizi bir sahil kasabasında zannedebilirsiniz.
Şifa sokaktan çıktıktan sonra rotamızın yönünü Yoğurtçu parkına çevirerek Moda turumuzu sonlandırıyoruz. Yoğurtçu parkı Moda'nın en güzel parklarından biri ancak Kurbağalıdere'de yapılan iskan çalışmaları sebebiyle yoğun ve berbat bir koku hakim. Umarız sizin bu turu tercih ettiğiniz dönemde bu çalışmalar bir sonuca bağlanır ve seyahatinize koku eşliğinde devam etmek zorunda kalmazsınız.
Moda turumuzu küçük barlar sokağında rakı balık ve mezeler eşliğinde bitirelim. Burasi kadıköy'deki rakı balık için en iyi seçenek olsa gerek.
Rotanız açık olsun. Rastgele :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder