5 Ekim 2015 Pazartesi

İstanbul'da Sonbahar: 7 Yürüyüş Rotası



Doğanın uykudan önce en güzel ninnisini söylediği an, sonbahar. Ve bu anın tadını çıkarmak için son günlerimiz. 
Huzur dolu, doğayla başbaşa bir gün geçirmek için tek ihtiyacımız ufak bir sırt çantası ve yürüyüş ayakkabılarımız.


  1. Ballıkayalar Kanyonu

Kamp ve kaya tırmanışı yapanların gözdesi olan Ballıkayalar'da, kanyonun içinden bir yürüyüş parkuru geçiyor. Şelalenin kaynağına ulaşmak isteyenler biraz ıslanmayı göze alacaklar.

2. Erikli Yaylası

Yalova'ya bağlı Erikli Yaylası yürüyüş parkuru, içinde birçok şelalenin olduğu dere boyunca uzanır. Zorlu trekking yollarında doğanın tadını çıkarabilir, büyük şelalenin altında yüzebilirsiniz.

3. Adalar

Hem deniz havası almak, hem de huzurlu ada kokusunun üzerinize sinmesini isterseniz Adalar doğru tercih. İster dar sokaklarında kaybolun, isterseniz adanın çevresinde yürüyüş yapın, bisiklete binin.

4. Maçka Parkı

Fazla uzağa gitmeden şehrin gürültüsünden kaçmayı tercih edenler için. Güzel bir koşu parkuru var. Yakın oturanlar hafta içi akşam sporlarını burada yapabilirler.

5. Belgrad Ormanı

Haftasonu piknikçilerin akınına uğrasa da 6 km'lik parkuruyla Belgrad, koşu ve yürüyüş aşıklarının vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor.


6. Atatürk Arboretumu

Belgrad Ormanı'nın güneydoğusunda yer alan, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'ne ait bir bitki cennetidir. İçerisinde 1500'den fazla bitki türü yer alır. Yürüyüş yapmak, fotoğraf çekmek, çiçek kokuları altında huzur bulmak için ideal.

7. Yıldız Korusu

Bir kapısı Ortaköy sırtlarında, diğeri Çırağan'da olan park, yokuşuyla zorlu parkurları sevenler için. Patikalarında küçük yürüyüşler yapabilir, çimlerde uzanabilir, içerisindeki Malta Köşkü'nde çayınızı yudumlayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder